Kesäkuulumisia

Blogi päivittyy verkkaiseen, taas vierähti kesään asti. Mutta millaiseen kesään! Alkaa tehdä jo tiukkaa riemuita aurinkoisista päivistä, kun läkähdyttävä helle jatkuu viikosta toiseen.

Olen kuitenkin ilokseni päässyt mökkeilemään tänä vuonna jo toukokuulta asti. Pitkiä aikoja en voi viipyä kerrallaan, mutta tämä reissu on jo neljäs 4-5 päivän oleskelu rakkaalla mökilläni ❤️ Lomaakin pidin kesäkuussa muutamia viikkoja, tai siis freekun lomaa, eli romaanikässärit olivat tauolla mutta tein pari pientä lehtijuttu- ja opetuskeikkaa.

Vaan nyt on heinäkuu, ja töistä näkee sen: olen kirjoittanut aikuistenromaania, joka alkaa tuntua jonkinlaiselta ikuisuusprojektilta. Se vaati melko runsaasti suunnittelua ja taustatyötä, ja lisäksi kokeilen sekä uudenlaista kerrontatapaa että rakennetta. Aiheen puolesta teksti tulee aika ajoin niin lähelle, että työ on myös emotionaalisesti raskasta. Kyseessä ei kuitenkaan ole autofiktio, vaikka joudunkin aika ajoin tasapainoilemaan välttääkseni ”terapiakirjoittamisen” tunnelman. Silti – tai ehkä juuri siksi – pidän tätä teosta tärkeänä; tarina on suomalaisessa mittakaavassa surullisen tavallinen ja koskettaa monia ihmisiä.

Aikuisten kässärin ohessa naputtelen myös viimeisiä liuskoja uuden IIK!-kirjan ensimmäiseen versioon. Se tuo mukavaa vaihtelua ja kevennystä raskaamman aiheen käsittelyyn, ja ilokseni IIK!-sarja on saanut hyvän vastaanoton. Toivottavasti myös seuraavat osat löytävät lukijoiden käsiin, sopivasti pelotellen ja lukemaan innostaen.

Sarjan kuudes osa, Demonikuiskaaja, ilmestyykin jo loppukesästä!

Kevään mittaan ilmestyivät myös kolme neljästä edellisen postauksen kirjoista: IIK!-sarjan 5. osa Plattilan noita, nuortenromaani Filigraanityttö sekä aborttia käsittelevä tietokirja En ole kertonut tästä kenellekään. Novellikokoelman Likainen tusina taitto on käynyt jo jokin aika sitten tarkistettavana, joten sekin ehtinee kauppojen ja kirjastojen hyllyille aikataulussa aivan tuotapikaa.

Filigraanitytön tiimoilta minua haastateltiin keväällä pariin lehtijuttuun, joissa kerron omasta ahdistuneisuushäiriöstäni. Jutut ovat luettavissa netissä: Kotilääkärin juttu ja MeNaisten juttu.

Mutta nyt eteenpäin, sanoi kirjailija helteessä, ja uutta kirjoittamaan!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s