Ensi kevään satoa, ja vähän kesänkin

Ensimmäisenä helmikuussa tuutista tulee uusi IIK!-kirja, Plattilan noita (Myllylahti). IIK!-sarjan seikkailut saavat inspiraationsa kauhuelokuvien klassikoista, ja vähän aikuisemmat kauhun ystävät varmaan arvaavatkin jo mikä on toiminut Plattilan noidan esikuvana 😀

Kaksoset Saku ja Sussa lähtevät luokkatovereidensa ja kahden opettajan kanssa leirikouluun Plattilan patikkapoluille. Paikallisten mukaan metsässä asustaa ammoin kuolleen noidan henki, joka ei paljon hengen menetyksestään piittaa, vaan jatkaa ketkuja temppujaan pahaa-aavistamattomien retkeläisten kimpussa. Tuota pikaa alkaa leirikoululaisillekin sattua ja tapahtua…

Maaliskuussa ilmestyy Kariston julkaisemana varhaisnuorten romaani Filigraanityttö. Se kertoo Ennistä, jonka tehtävänä on huolehtia kaikkien rakkaidensa turvallisuudesta. ”Varoittaja” nostaa esiin mielikuvia kaikesta pahasta, mitä saattaa sattua, ja filigraanisormusta pyörittämällä Enni voi estää tapahtumat ennen kuin ne toteutuvat.

Romaani kuvaa erityisherkän nuoren pakko-oireista ahdistuneisuushäiriötä ja sitä, kuinka vahvasti todellisen tuntuisia uskomuksia omat aivomme voivat tuottaa. Ennin tehtävä on raskas, mutta onneksi taloon muuttaa uusi poika, jonka eleissä on jotakin tuttua.

Olen mukana myös Päivi Haanpään ja Marika Riikosen toimittamassa Likainen tusina -novellikokoelmassa (Art House), joka ilmestyy heinäkuussa. Kokoelma tarjoilee hienon kattauksen novelleja nuorille, ja mukana ovat itseni lisäksi seuraavat kirjailijat: Tapani Bagge, Vilja-Tuulia Huotarinen, Emmi Itäranta, Siri Kolu, Kirsti Kuronen, Sirpa Kähkönen, Matti Laine, Reidar Palmgren, Jukka-Pekka Palviainen, Terhi Rannela ja Salla Simukka.

Oma novellini s0uls kertoo Artista, joka herää merkilliseen tilanteeseen. Hän ei muista omasta elämästään mitään, ei pysty liikkumaan vapaasti, ja mikä merkillisintä, hän elää täysin teini-ikäisen tytön armoilla. Mitä ihmettä on tapahtunut? Pian Artin elämään ilmestyy myös salaperäinen Aditi, joka paljastaa Artille jotain aivan uskomatonta.

Ja vielä yksi, ensimmäinen tietokirjatekstini. Olen mukana Elina Venesmäen toimittamassa tietokirjassa En ole kertonut tästä kellekään – Kaksitoista puheenvuoroa abortista (S&S). Kirjassa on tietoa abortin historiasta, nykypäivästä ja tähyilyä tulevaan sekä abortin kokeneiden kertomuksia. Yhtenä kimmokkeena teokselle on ollut OmaTahto2020 -kansalaisaloite.

Haastattelin kirjaan tutkija Miina Keski-Petäjää (VTM), joka perehtyi pro gradu -työssään Aborttitoiveet ja abortintorjunta: raskaudenkeskeytysten hakeminen 1950-60-lukujen Suomessa erityisesti vähävaraisten ja työläisnaisten aborttikokemuksiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s